RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Українська поліція отримала новий вид зброї: опубліковані фото

Українські поліцейські, яких залучають до заходів щодо забезпечення публічної безпеки та правопорядку, отримають пістолети-кулемети "МР-5".

Про це 15 травня заявив глава Національної поліції України Сергій Князєв.

Під час презентації нового озброєння він підкреслив, що питання переозброєння відомства є одним з пріоритетних.

"Сьогодні Національна поліція презентує практичні кроки реформи відомства. Ми представляємо нову частину озброєння Нацполіції, на яку ми переходимо", – зазначив Сергій В. Князєв.

Досі поліцейські несли службу з бойовим автоматом моделі Калашникова, але завдання поліцейських відрізняються від завдань підрозділів Збройних Сил, які обороняють державу і протидіють збройному опору.

"Автомат Калашникова - це зброя, яка потрібна солдату в армії. Він призначений для того, щоб знищувати злочинця. Новий вид зброї має превентивний характер. Поліцейський, який використовує зброю як крайню міру, повинен зупинити правопорушника, дати йому право на життя, а потім притягнути його до кримінальної відповідальності", - сказав глава Нацполиции.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Національна поліція пропонує Верховній Раді значно посилити кримінальну відповідальність за неправдиві мінування.