RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Затриманий топ-чиновник може бути частиною злочинної групи заступника голови мінсоцполітики Крентовської - ЗМІ

В.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, якого Печерський районний суд Києва взяв під варту з можливістю внесення застави в розмірі 20 млн грн., може бути частиною злочинної групи з членством першого заступника міністра соціальної політики Ольги Крентовської.

Про це повідомляє НБЖР з посиланням на свої джерела в Державному бюро розслідувань.

Крім Ярошенка обрано запобіжні заходи і до його оточення. Заступнику керівника управління Державної служби обрано запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави в 9,6 млн гривень. Посередник на час слідства буде перебувати під цілодобовим домашнім арештом.

Валерій Ярошенко був затриманий увечері 16 травня співробітниками Національної поліції і Генеральної прокуратури. Він та інші керівники Державної служби зайнятості та Міністерства соціальної політики систематично вимагали та отримували неправомірну вигоду при фінансуванні за договорами будівництва та капітального ремонту підлеглих центрів зайнятості в регіонах.

Згідно з повідомленням ДБР, була задокументована передача 480 000 гривен за підписання акту виконаних робіт по будівництву Житомирського центру зайнятості - заступнику начальника управління організації матеріально-технічного забезпечення ДСЗ. Ці кошти в службовому кабінеті він передав начальнику цього управління. Далі їх отримав водій для подальшої передачі в.о. глави держслужби зайнятості Валерію Ярошенко. Водій намагався вивезти гроші на автомобілі, після чого всі учасники схеми були затримані.

До цього раніше було задокументовано два епізоди передачі 200 тис. грн. і 120 тис. грн. за підписання актів виконаних робіт.

В результаті затримання співробітники ГПУ і Нацполіції провели одночасно 28 обшуків в службових приміщеннях Міністерства соціальної політики та Державної служби зайнятості.

За словами джерела НБЖР, обшукували також кабінет першого заступника міністра соціальної політики Ольги Крентовської.

«Є відомості, що Крентовська причетна до низки корупційних схем з незаконного виведення коштів Пенсійного Фонду та Фондів соціального страхування України, а також до ряду «угод» з відмивання коштів з Державної служби зайнятості», - зазначає співрозмовник НБЖР.