RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Мін'юст зайнявся топ-чиновником з команди Зеленського: документ

Міністерство юстиції просить Адміністрацію президента надати копії трудових книжок та інформацію про початок люстраційної перевірки щодо призначених керівників відомства, зокрема глави АП Андрія Богдана.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра юстиції Сергій Петухов.

Мін’юст запитує інформацію про главу АП Андрія Богдана, його першого заступника Сергія Трофімова, заступників Юрія Костюка, Кирила Тимошенка, Руслана Рябошапку, Вадима Пристайка.

"Сьогодні направляю листа в Адміністрацію Президента України з роз’ясненням законодавства про очищення влади і його застосування щодо посади Глави Адміністрації Президента", – зазначив Петухов.

Він зазначив, що за проведення люстраційної перевірки чиновника відповідає той, хто його призначає. Якщо вимоги Закону "Про очищення влади" не виконуються, остаточне рішення ухвалює суд.

"Для перевірки правильності виконання Закону запитуємо інформацію щодо новопризначених очільників Адміністрації Президента", – пояснив Петухов.

Він стверджує, що "це абсолютно звичайна усталена практика Мін’юсту, в якій немає ані краплі політики". Заступник міністра оприлюднив копію листа, направленного в АП. У ньому йдеться, що Мін’юст відреагував, зокрема, на звернення ЗМІ та громадських організацій, які повідомили, що глава АП Андрій Богдан може підпадати під люстрацію.

Як повідомляв "Апостроф", Мін'юст заявляє, що Богдан підпадає під дію закону про люстрацію і не має права обіймати посаду глави Адміністрації.