RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Офіцер ЗСУ пояснив, що бойовики готують для полонених українських солдатів

Бойовики, в полоні яких опинилося восьмеро українських військовослужбовців, збираються виставити їх як зрадників, що самі здалися окупантам.

Про це написав офіцер ЗСУ і блогер Анатолій Штефан ("Штірліц") в Facebook.

"Отже зараз інформпідрозділи російсько-окупаційних військ намагаються закинути інформацію що воїни 53 ОМБр самі здалися в полон, що спеціально везли "секретні" документи, в деяких спільнотах розповсюджують що вони "зрадники"", - написав офіцер.

Він закликав українські ЗМІ бути більш критичними до інформації, яку подаватимуть окупанти.

"Аналізуйте інформацію яку протягом 5 років вкидують в український сегмент ФБ підрозділи інформаційних військ рф, не ведіться на фейки, а звичайними словами дотримуйтеся інформаційної гігієни. Аналізуючи попередні випадки зараз хлопців (психологічним впливом та пресінгом ) готують до постановних інтерв'ю з метою дискредитації ЗСУ, ООС та керівництва військової частини, а звичайними словами для сюжетів на росЗМІ та для чергового годуваня vaти layном. Незабаром ці матеріали вже вийдуть в ефір, передивляючися їх та перед своїми припущеннями та постами, пам'ятайте на вплив та пресінг що здійснять на військових", - написав Штефан.

Як підтвердження його слів у сепаратистському Telegram-каналі з’явилася фейкова інформація про полонених бійців ЗСУ.

"У ході перевірки підтверджено інформацію про те, що основним завданням затриманих військовослужбовців ЗСУ, була організація і проведення терористичних актів на території Республіки", - йдеться у повідомленні бойовиків.

"За даними спецслужб, завдання та цілі зазначеної диверсійної групи відпрацьовані спільно Головним управлінням розвідки і СБУ", - написали окупанти.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі розповіли про страшні наслідки взяття в полон восьми українських бійців на Донбасі в середу, 22 травня.