RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Участь військ Путіна у війні на Донбасі: з'явилися фото нових доказів

Генеральна прокуратура України отримала нові докази військової присутності Російської Федерації в окупованих районах Донбасу.

Про це заявив прес-секретар Генпрокуратури України Андрій Лисенко.

Прокурори ГПУ спільно з співробітниками військової контррозвідки Служби безпеки України виявили в зоні проведення операції Об'єднаних сил снайперську гвинтівку СВД з оптичним прицілом ПСО-1.

Гвинтівка російського виробництва оснащена штатним заводським прикладом і цівкою, які поставляються на замовлення ЗС Росії. Нею був озброєний знищений неподалік від Красногорівки ворожий снайпер.

Крім цього, неподалік від Водяного військовослужбовці Збройних сил України виявили реактивний вогнемет "МРО-А" калібру 72 мм з пострілом в характерному для ЗС Росії камуфляжному забарвленні.

За попередньою інформацією Міністерства оборони України, даного озброєння на забезпеченні української армії немає.

"Місця виявлення зазначених зразків, а також факти їх використання в Донецькій області, свідчать про військову агресію Збройних сил Російської Федерації та підконтрольних їм незаконних збройних формувань", - заявив Андрій Лисенко.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", на Донбасі український військовослужбовець-снайпер в ході чергового бойового зіткнення ліквідував бойовика, якого пізніше вдалося впізнати волонтерам.