RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Суд прийняв жорстке рішення по росіянину, який стріляв по українцях на Донбасі

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області визнав винним та засудив до 10 років ув’язнення бойовика "ДНР", громадянина Росії Федора Устінова за причетність до створення терористичної організації і незаконне поводженні зі зброєю.

Про це повідомляє "Главком" із посиланням на вирок суду від 10 травня.

За даними досудового розслідування, мешканець Новоросійська Устінов, дізнавшись зі ЗМІ про події в Україні, у березні 2014 року вперше прибув на Донбас. Протягом березня-жовтня 2014 року він брав участь у демонстраціях та інших масових заходах, закликаючи громадян України до незалежності Донбасу і проведення референдуму.

Згодом російський найманець проходив службу у підрозділі "Русская православная армия", у донецькому батальйоні охорони шпиталю. У жовтні 2014 року, перебуваючи у складі незаконного збройного формування терористичної організації "ДНР" - "1-й батальйон", здійснив два бойові виходи. Зокрема, обстрілював позиції співробітників правоохоронних органів та військовослужбовців Збройних Сил України, які діяли в межах антитерористичної операції на території Донецької області в районі населеного пункту Нікішино.

21 жовтня 2014 року контррозвідка СБУ затримала Устінова поблизу Дебальцеве Донецької області. При собі він мав посвідчення терористичної організації "ДНР" із зазначеною посадою "стрілок", був одягнутий у військову форму морської піхоти РФ. При затриманні у нього вилучено РПК-74 з набоями та споряджений РПГ-18 "Муха".

Початок відбування покарання бойовику "ДНР" суд постановив обчислювати з дня його затримання. Вирок суду може бути оскаржено у Донецькому апеляційному суді протягом 30 днів з його проголошення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше бойовика ЛНР, фігуранта "Миротворця" Паато Надараію, який втік до Києва, ув’язнили на 4 роки.