RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Стало відомо, яку нову зброю і військову техніку отримають ЗСУ в 2019 році

Невдовзі ЗСУ отримають ще декілька нових зразків озброєння, серед яких модернізована реактивна система залпового вогню "Вільха-Р" та вдосконалений безпілотний авіаційний комплекс Spectator-М1.

Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України полковник Андрій М’ясников, повідомляє Defense Express.

За його словами, до кінця цього літа "Вільху-Р", яка нещодавно успішно пройшла Державні випробування, приймуть на озброєння Збройних Сил України. Також цього року планують розпочати закупівлю системи за державним оборонним замовленням, фінансовий ресурс для цього вже передбачено.

Крім того, невдовзі очікується на початок виробництва та надходження у військові частини модернізованого й вдосконаленого БАК Spectator-М1, що також нещодавно був прийнятий на озброєння ЗСУ. Нині фахівці ВАТ "Меридіан" ім. С. П. Корольова готують Spectator-М1 до серійного виробництва, яке планують розгорнути у рамках Державного оборонного замовлення. Кошти для цього передбачені.

М’ясников також повідомив про постачання на потреби ЗСУ новітніх протитанкових ракетних комплексів "Стугна-П" та "Корсар", що за державним оборонним замовленням з 2015 року регулярно закуповуються в межах наданого фінансового ресурсу.

"Зазначені ракетні комплекси успішно застосовують війська в районі проведення операції Об’єднаних сил. Українські захисники позитивно їх оцінюють. На тих напрямках нашої оборони, де є "Стугна-П" і "Корсар", немає ворожих обстрілів із танків. Противник знає: ця зброя - ефективна", - наголосив полковник.

За його словами, до кінця 2019-го планують поставити до війська близько 9,5 млн боєприпасів різних калібрів та понад 6 тис. нових та модернізованих зразків озброєння і військової техніки.

Як повідомляв "Апостроф", у середу, 24 липня, в Україні пройшли випробування нового зразка ракетного озброєння - комплексу "Вільха-М".