RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Історія з бронежилетами: виробник відповів на звинувачення росіянина з "Азова"

Українська компанія "Темп-3000" відповіла на претензії ветерана полку "Азов" Микити Макєєва, який напав на авто колишнього президента України Петра Порошенка, про неякісні бронежилети у бійців ЗСУ.

На сторінці компанії в Facebook відзначили, що бронежилети були придбані імовірно в 2014-2015 роках, коли йшли інтенсивні бойові дії і вони продавалися добровільчим підрозділам.

"Також з відео видно, що характер пошкодження бронепластини вказує на її пробиття бронебійними кулями (є по контуру нагар), а це патрон БЗ (5 клас захисту) або патрон Б32 (6 клас захисту). Точно така ситуація була, коли народний депутат Сергій Соболев показував нашу пробиту пластину на Верховній Раді, але на той час Сергій Владиславович поступив порядно та надав нам пластину для відкритого повторного тестування.

І тоді в 2016 році підприємство перед практично всіма мас-медіа відкрито провело повторне тестування вже стріляної бронепластини та підтвердило її 4-й клас захисту, оскільки ми бронежилети "Корсар М3с 1-4" постачаємо з бронепластинами 4-го класу захисту", - йдеться в заяві.

Компанія звернулася до Макєєва з проханням надати на повторне тестування жилет з простреленою пластиною.

"Можливо Микита Макєєв прав, що хоче, щоб бронепластини тримали 6-й клас захисту... Але це питання не до підприємства "ТЕМП-3000", а до замовників", - підкреслили в компанії.

Нагадаємо, Микита Макєєв родом з Росії. 18 липня 2019 року президент Володимир Зеленський дав ветерану "Азова" українське громадянство. Брав участь у бойових діях взимку 2014-2015 років.

Як повідомляв "Апостроф", 25 липня в Києві група людей напала на автомобіль екс-президента Петра Порошенка на виході з Державного бюро розслідувань.