RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Вже з 20 серпня: українців попередили про майбутню НП з водопостачанням

Представники українських водоканалів заявили, що в зв'язку зі збільшенням ціни на електроенергію для підприємств, в деяких містах відбудеться перехід на погодинну подачу води.

Про це на прес-конференції заявила віце-президент Асоціації "Укрводоканалекологія" Ольга Бабій.

На заході обговорювалися питання підвищення ціни на електроенергію і його наслідки для комунальних підприємств. За словами представників водоканалів, їх підприємства зазнають колосальних збитків і незабаром будуть не в змозі забезпечувати поставку води в населені пункти країни.

"Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, регулює діяльність 100 водоканалів України. Але збільшивши тариф на електроенергію, регулятор не підняв тарифи на водопостачання та водовідведення. Через це тільки за липень водоканали понесли збитки у розмірі близько 200 млн гривень. Основна причина подорожчання – встановлення нового тарифу на передачу електроенергії, який було збільшено з 6 до 37 копійок за кВт, тобто майже на 600%", - говориться в релізі, опублікованому за результатами прес-конференції.

"Ми хочемо попередити: з 20 серпня деякі міста вимушені будуть перейти на почасову подачу води, щоб скоротити витрати на електроенергію. Якщо ж ситуація не буде вирішена шляхом законодавчого корегування, водоканали будуть відключати від електропостачання. Припинення водопостачання та водовідведення матиме непередбачувані техногенні та екологічні наслідки для міст України", - заявила Ольга Бабій.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Деснянському районі Києва на місці водоводів Деснянської станції почали будувати будинок, що може позбавити місто 65% води.