RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Як правляча партія Італії продалася Путіну: розслідування журналістів

Група міжнародних журналістів змогла підтвердити фінансування Росією партії "Ліга Півночі" міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні.

Так, перша частина розслідування була опублікована 8 серпня виданням The Insider. У розслідуванні також брали участь Bellingcat і BuzzFeed News.

18 жовтня 2018 року в Москві пройшла зустріч двох італійців і трьох росіянин. Тут говорили про постачання нафти, організованих таким способом, щоб десятки мільйонів євро дісталася партійної скарбниці.

Журналісти відзначають, що радники Сальвіні протягом останніх двох років дуже часто літають до Москви. Тільки 2018 році один з них літав до столиці РФ як мінімум 14 разів.

У розслідуванні йдеться, що в 2015 році радник міністра Джанлука Савоіні літав до Росії 5 разів, в 2016-му - 9, в 2017-му - 7 разів.

Є докази, що Савоіні зустрічався в Римі з російським політиком Олександром Дугіним відразу після повернення з Москви.

Помічники італійського топ-чиновника і він сам літають не тільки в Москву. В одній зі своїх поїздок вони разом літали в Чечню. При цьому російська сторона спробувала приховати такі візити, видаливши інформацію про них з бази "Мігрант".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що інформація про підготовку замаху "українського угруповання" на віце-прем'єра і главу МВС Італії Маттео Сальвини виявилася фейком.