RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Ядерна НП в Росії: з'явилися перші фото і відео з місця вибуху

У мережі опублікували фотографії і відео з місця вибуху реактивної установки в місті Северодвинск Російської Федерації.

Наслідки вибуху показали жителі Ненокса, розташованого поруч з Северодвінську.

На одному зі скріншотів показаний знімок двох понтонів, один з них стоїть прямо у кромки пляжу, другий, розташований в декількох десятках метрів від берега і практично зруйнований.

"Так виглядає смерть. В сторону гирла [річки Верхівка] навіть не дивимося. Тільки в сторону Сюзьми (сусіднє селище, 7 кілометрів на захід по узбережжю від Ньонокса). Батьки, проведіть роботу з дітьми. Дитяча цікавість не знає кордонів. Господа військові, вибачайте, що картинку кидаю. Нехай люди подивляться і заспокояться. і вам спокійніше буде, що цікавий народ ближче не полізе розглядати. Нехай один раз в комп'ютері подивляться ", - прокоментував знімки їх автор.

Також західні фахівці показали знімки з розташуванням кораблів і понтонів. Очевидно, що після аварії їх відтягли до берега - причому військові не стали заводити заражені радіацією плавучі платформи на територію своєї частини, а кинули їх на березі.

Підтверджують дані доводи супутникові знімки узберіжжя в районі Ньонокса, зроблені компанією Maxar.

Фахівці кажуть, що самs по собі заражені платформи в декількох кілометрах від Ненокса не загрожують місту, але ось дотик до понтонів або викинутих з них предметів може нести загрозу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Северодвінську (РФ) потерпілий після вибуху на військовому об'єкті пацієнт отримав дозу радіації, яка в тисячу разів перевищує смертельну.