RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Згвалтування пасажирки BlaBlaCar: в справі трапився дивний поворот

Поліція поки не вручала підозру водієві сервісу BlaBlaCar, який звинувачується в згвалтуванні своєї пасажирки.

Про це заявив начальник ЦГЗ УМВС в Черкаській області Дмитро Грищенко, передає УНІАН.

За його словами, оскільки свідків згвалтування потерпілої не було, то для вручення підозри, і, як наслідок, обрання підозрюваному запобіжного заходу, потрібні докази його причетності до злочину. Докази можуть з'явитися за результатами ряду експертиз, призначених судом за клопотанням слідчого, які зараз тривають.

Грищенко підкреслив, що першочергові слідчі дії з потерпілою, зокрема щодо її медичного огляду для встановлення факту згвалтування, були проведені і результати долучені до матеріалів справи. Поки ж тривають інші експертизи, на завершення яких потрібен час.

"Після звернення потерпілої (31 серпня - прим. ред.) тоді ж було відкрито провадження. Протягом тижня, до 4 вересня було направлено до суду клопотання про експертизу, проведено першочергові слідчі дії, в тому числі був допитаний водій, на якого вказала підозрювана. Я тільки що спілкувався зі слідчим, і він повідомив, що всі першочергові слідчі дії практично завершені. Всі клопотання в суді. Також було проведено відразу судово-медичний огляд. Залишилося дочекатися результатів експертиз", - заявив Грищенко.

Також він заперечує інформацію, поширену в соцмережах, що поліція Черкащини намагається "спустити справу на гальмах".

"Справа розслідується, ні про яке затягуванні не йдеться", - додав представник поліції.

Грищенко також заявив, що у поліції немає інформації, що потенційний підозрюваний - водій - може втекти з України. За його словами, поліція "тримає з ним контакт".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Києві таксист напав на жінку, яку підвозив до будинку, згвалтував її і забрав у неї прикраси.