RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

На Закарпатті спіймали на хабарі топ-чиновника Фіскальної служби

На Закарпатті співробітники Служби безпеки України затримали на хабарі старшого ревізора-інспектора управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ Державної фіскальної служби в Закарпатській області.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Держслужбовець вимагав 700 євро від іноземця за отримання ним статусу фізичної особи - підприємця без необхідних для цього документів та за оформлення ідентифікаційного коду.

Правоохоронці затримали чиновника, згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України, в заміському ресторані під час отримання усієї суми хабара.

В рамках розпочатого кримінального провадження за частиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, проводяться слідчі дії. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.

Зараз вирішується питання про оголошення затриманому підозри в скоєнні злочину і обрання запобіжного заходу. Досудове слідство встановлює інші можливі факти отримання чиновником хабарів.

Як повідомляв "Апостроф", екс-лідера обласної фракції "Опозиційний блок", а нині першого заступника голови облради Вадима Шкаровського звинуватили в тому, що той обіцяв "залагодити питання" з реєстрацією депутатаза 5 тисяч доларів.