RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Чорні вихідні" на дорогах: в Україні зібралися міняти правила перевезень

У зв'язку з хвилею ДТП за участю маршруток , в яких гинуть десятки людей, в поліції запропонували збільшити штрафні санкції за поганий технічний стан транспорту, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

"Минулі вихідні і початок цього тижня буквально шокували всю країну страшними звістками про смертельні ДТП за участю маршрутних і вантажних транспортних засобів на дорогах України", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що при огляді місць ДТП поліцейські неодноразово фіксують факти відсутності ременів безпеки для пасажирів автобусів. А технічний стан і обладнання автобусів не відповідає вимогам стандартів безпеки дорожнього руху.

"Чималу роль грає і режим праці і відпочинку водіїв, який сьогодні недостатньо контролюється органами державної влади... Також не здійснюється належний контроль випуску пасажирського транспорту на лінію", - підкреслює Білошицький.

У зв'язку з цим Департамент патрульної поліції ініціюватиме питання про внесення змін до законодавства, зокрема до Кодексу України про адміністративні правопорушення, в частині збільшення штрафних санкцій за незадовільний технічний стан транспортних засобів, що використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів, а також для посадових осіб, відповідальних за технічний стан, обладнання та експлуатацію.

"Також пропонується закріпити на законодавчому рівні заборону використання пасажирськими перевізниками транспортних засобів, які за конструкцією передбачені для перевезення вантажів, але пройшли процедуру переобладнання. Додатково планується внести на розгляд питання про обов'язкове обладнання пасажирського транспорту міжміського сполучення ременями безпеки для пасажирів і передбачена адміністративна відповідальність за порушення таких правил", - заявив Білошицький.

Відзначається, що Департамент патрульної поліції розробляє проект постанови Кабміну, яким будуть внесені зміни в Правила проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами.

"Проектом передбачена оптимізація процедури видачі дозволу на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні", - повідомив Білошицький.

Нагадаємо, докладніше про страшні аварії, які сталися на дорогах України за останній тиждень читайте в матеріалі "Апострофа": За два дні 49 трупів: як у Зеленського боротимуться зі смертями на дорогах .