RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

На кордоні з Сирією збили секретний російський безпілотник, що засвітився на Донбасі: фото

У турецькій провінції Кіліс, що межує з Сирією, винищувачі F-16 ВПС Туреччини збили секретний російський безпілотник, одна з моделей якого раніше засвітилася в зоні бойових дій на Донбасі.

Про це повідомляє InformNapalm.

Згідно із заявою Міністерства національної оборони Туреччини, уламки БПЛА, який шість разів порушив турецький повітряний простір, впали в районі військової бази Чілдіроба. При цьому офіційно в Туреччині не заявляли, якій країні належить дрон, хоча і опублікували фото.

Волонтери InformNapalm, в свою чергу, встановили, що мова йде про секретну модифікацію безпілотника.

"Збитий ВПС Туреччини БПЛА має бортовий номер 2170, який тільки на 4 порядкові цифри відрізняється від бортового номера моделі з бортовим номером 2166, збитої 8 лютого 2017 року українськими військовими на Донбасі", - йдеться в матеріалі.

Відзначається, що такі безпілотники пізніше ще тричі були збиті над Донбасом. Крім того, такий БПЛА був знайдений у Литві в 2016 році, його російські спецслужби відправили з території Білорусі.

Як повідомляв "Апостроф, раніше бійці ООС на Донбасі на передових позиціях Світлодарської дуги ліквідували безпілотник типу "Елерон-3" окупантів.