RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Хотіла зігнати біль: з'явилися подробиці щодо загиблої на Донбасі українки з ЗСУ

Боєць ЗСУ Ярослава Никоненко, яка загинула на Донбасі в результаті обстрілу снайпера 15 жовтня, пішла на передову, щоб помститися за смерть батька.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на РБК-Україна.

"Смерть тата змінила сестру. Щоб заспокоїти душу від втрати, їй треба було зігнати свою біль на тих, хто забрав у нас нашу життєву опору. І вже ніщо і ніхто не міг зупинити Ярославу", - говорить сестра Ярослави, Богдана Никоненко.

Після загибелі батька Ярослава грунтовно почала готуватися до військової служби. Дівчина закінчила дві снайперські школи, а також академію лідерства. Ветеран АТО Сергій Козир розповідає, що коли батько був живий, то забороняв Ярославі йти на війну, оскільки у неї була маленька дочка.

"А коли забороняти вже було нікому, вона вирушила на фронт. У минулому році підписала контракт з ЗСУ. Спочатку служила в президентському полку. Але, розуміючи, що з нього в зону бойових дій не відправляють, перевелася в 101-у бригаду, яка має на передовій свою групу", - говорить ветеран.

Ярослава вирушила під Мар'їнку, потрапивши на небезпечну позицію, на якій загинув не один воїн.

"Вона могла переконати кого потрібно, що її присутність на тій позиції вкрай важлива. Її відрядили до 28-й окремої механізованої бригади. Мені командир Ярослави розповідав: вона проявила такий натиск, щоб потрапити на фронт, що він змушений був підписати документи", - розповідає Богдана Никоненко.

Позицію, на яку пішла Ярослава, займати ніхто не хотів. Оскільки з того боку українських бійців давно "кошмарив" снайпер. Військова вирішила це зупинити, тиждень вистежуючи ворога. Але він виявився більш влучним.

"Або я його, або він мене", - сказала сестра, йдучи 15 жовтня на бойове завдання", - говорить Богдана.

Як повідомляв "Апостроф", раніше було опубліковано фото прощання з Ярославою Никоненко її матері.