RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

В Україні зловили молодого бойовика ЛНР, який здійснював артобстріли Щастя: фото

У Луганській області силовики затримали бойовика так званої ЛНР, який брав активну участь в бойових діях проти українських військових.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Стало відомо, що затриманий житель Луганська приєднався до незаконних збройних формувань (НЗФ) з корисливих мотивів влітку 2015 року. Після навчання на полігоні він був зарахований в "гаубично-артилерійський дивізіон". Бойовик брав участь в обстрілі позицій ЗСУ і житлових масивів міста Щастя.

Згодом зловмисник розчарувався розміром "зарплати" і залишив ряди НЗФ. Він перебрався на контрольовану Україною територію Луганської області, де переховувався від українського правосуддя у родичів. Контррозвідники спецслужби встановили місцезнаходження колишнього бойовика і затримали його.

Зараз в рамках відкритого кримінального провадження зловмисникові оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Як повідомляв "Апостроф", в пункті пропуску "Мілове" на кордоні з Росією затримали бойовик з Донбасу.