RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Справа на сотні мільйонів: спливли резонансні деталі обшуків у Києві

З'явилися подробиці обшуків в Києві, які проводяться в офісі екс-співголови фракції Блоку Леоніда Черновецького в Київраді Дениса Комарницького.

Стало відомо, що 1 серпня Голосіївський районний суд Києва надав Національній поліції право доступу до речей і документів Департаменту економіки та інвестицій Київської міської державної адміністрації з можливістю вилучення їх копій.

"Під час досудового розслідування встановлено, що при виконанні робіт з реконструкції двох кілометрів кільцевої дороги на вулиці Богатирській в Києві на суму 325 мільйонів гривень протягом 2016 року посадові особи підрядних підприємств привласнили бюджетні кошти, в результаті чого вартість зросла до 1,125 мільярда гривень", - йдеться в матеріалах справи.

За уточненими даними, в 2016 році КМДА оголосила тендер з передбачуваною вартістю договору на проведення будівельних робіт 375,6 мільйона гривень. Торги виграла компанія "Еко-буд-трейд", яка знизила ціну під час торгів до 325,9 мільйона гривень.

Після цього київська влада видала нове розпорядження про коригування проекту, в результаті чого вартість будівництва зросла до 1,125 мільярда гривень.

В ході слідства було з'ясовано, що на зазначеній локації ніякі будівельні або підготовчі роботи не проводяться.

"Ділянка передбачуваного будівництва навіть не обгороджена відповідними технічними будівельними засобами", - йдеться в постанові суду.

При цьому столичне керівництво обіцяло закінчити будівництво до кінця 2018 року.

Компанія "Еко-буд-трейд" заснована в 2014 році. Її керівником є Сергій Драч, кінцевими бенефіціарами виступають Максим Половко і Євген Расторгуєв. За даними українських ЗМІ, Половко має тісні відносини з компаніями, близькими до заступника голови КМДА Віталія Кличка В'ячеслава Непопи і Михайлу Голиці. Що стосується самого Драча, то він раніше був першим заступником голови Держархбудінспекції, а до цього - головою наглядової ради "Київміськбуду".

Нагадаємо, що 29 жовтня поліція прийшла з обшуками в будинок екс-нардепа Богдана Дубневича, який розташований в селі Зубра Львівської області.