RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Підозру не оголошували: з'явилося важливе уточнення щодо обшуків у Звіробій

Добровольцю і волонтеру Олені Бєлєнькій, відомої як Маруся Звіробій, у якій детективи Державного бюро розслідувань (ДБР) почали обшуки в четвер, 28 листопада, не вручили підозру.

Про це повідомив її адвокат Андрій Писаренко, передає "Апостроф" з посиланням на theБабель.

"Вона не підозрюється і не звинувачується. Сьогодні її викликали в ГБР як свідка у цій справі на 2 грудня", - зазначив Писаренко.

Адвокат заявив, що справа є політично мотивованою. За його словами, "саме виробництво є необгрунтованим і процесуально абсурдним".

При цьому, співробітники Державного бюро розслідувань у волонтера вилучили три мобільні телефони, особистий блокнот і дві одиниці мисливської зброї. Відомо, що обшуки проходили в квартирі бабусі Звіробій - в Калинівці Київської області.

"Разом з іншим адвокатом я прибув в квартиру о 08:40, трохи раніше - о 08:20 - прибув інший адвокат", - розповів адвокат.

Коли адвокати прибули на місце обшуків, в приміщенні знаходилися п'ять співробітників ДБР, два понятих, яких привезли з Києва, і співробітник СБУ. На вулиці також перебували представники спецпідрозділу СБУ "Альфа".

За словами адвоката, обшуки у Звіробій проходили у справі, яку розслідують за трьома статтями: ст. 109 ч. 3 (Дії, що спрямовано на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 112 (Посягання на життя державного чи громадського діяча) і ст. 346 (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча).

Дозвіл на обшуки у волонтера видав Печерський суд Києва.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилися нові деталі обшуків у Звіробій.

Також в мережі піднявся ажіотаж через обшуки ДБР у Звіробій.