RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Погрожував всіх вбити: з'явилися подробиці вибуху в гуртожитку Одеси

Чоловік, який підірвав гранату в гуртожитку в Одесі, кинув її в кімнату, де сиділо троє людей, і закрив двері, щоб вони не змогли вибратися звідти.

Про це повідомляється в сюжеті ТСН.

"Шок був, розумієте, шок у всіх. Я думала, тільки в кіно так буває. Він (вибух) настільки сильний, що там нічого з ремонту не залишилося - ні газових плит, нічого", - розповідає мешканка гуртожитку.

За словами свідків події, в момент вибуху на кухні було троє чоловіків. Підривник кинув в них гранату, зачинив двері і ще тримав їх зовні, щоб не дати людям вискочити. Що саме сталося до цього - учасники інциденту розповідають неохоче і не на камеру. За їх словами, вони з винуватцем вибуху "мають різні погляди на життя".

"Хотіли вискочити і вилетіли разом з дверима. Пощастило. Можна було все що завгодно припустити - бійку, ножі, друзів покличе, але кинути гранату... Він хотів нас вбити - це факт. 10 метрів від вибуху - моя дитина", - говорить один з постраждалих.

Сусіди називають чоловіка, який кинув гранату, конфліктним і агресивним. С багатьма місцевими у нього були сварки, він обіцяв помститися.

"Він тут вже комусь погрожував, що він всіх підірве, всіх вб'є. Він чекав, що буде вибух і вб'є людей. Тобто він це робив цілеспрямовано. Тримав ногою двері, де кинув гранату", - розповідає дружина потерпілого.

Трьох поранених відразу після вибуху на "швидкій" доставили в лікарню. Всі вони відбулися синцями та подряпинами, їх відпустили додому на амбулаторне лікування.

Підривник відразу після вибуху зник. Йому інкримінують замах на вбивство. Правоохоронці намагаються встановити, де він взяв гранату.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 31 грудня в Кропивницькому під час вибуху гранати РГД-5 загинув 57-річний ветеран АТО, який воював на Донбасі, а його дружина отримала серйозне поранення голови.