RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

В Україні шахраї придумали "любовну" схему обману

Шахраї в Україні придумали новий спосіб обману українців. На цей раз зловмисники попалися, коли намагалися обдурити співробітницю поліції.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, шахраї намагалися заблокувати мобільний номер поліцейської і отримати онлайн кредити на її ім'я.

"Схема полягає в наступному: спочатку на ваш мобільний номер приходить sms-повідомлення, що ви зареєструвалися на одному з сайтів знайомств. Через деякий час вам починають дзвонити незнайомці і розповідають, що тільки що листувалися з вами на сайті, і ви написали їм свій номер. Паралельно вам надходять повідомлення від незнайомців з різних номерів на усі месенджери, до яких привязная ваша sim-карта. Через деякий час вам надходять повідомлення з посиланнями з різних інтернет-сайтів онлайн кредитування про спробу взяти кредит на різні суми", - йдеться в повідомленні.

Справа в тому, що отримавши доступ до вашого телефону, шахрай отримує всю інформацію по інтернет-банкінгу. Крім того, на телефон зловмисника будуть приходити повідомлення з кодами і паролями.

У поліції закликали не відповідати на невідомі номери і не переходити по невідомим посиланням. Також правоохоронці радять не відповідати на незрозумілі sms-повідомлення і не пересилати коди активації або коди підтвердження стороннім особам.

Нагадаємо, що на початку грудня активізувалися шахраї, які виманюють з карток українців гроші через SMS-повідомлення про несподівані "виграші".