RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Чернігові попрощалися з відомим розвідником, який захищав Донецький аеропорт: фото

У середу, 19 лютого, в Чернігові попрощалися з ветераном АТО 48-річним Євгеном Арєф'євим з позивним "Спартак", який помер в понеділок, 17 лютого.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці "Оперативне командування "Північ"/Operational Command "North".

Панахида пройшла в Свято-Троїцькому кафедральному соборі в Чернігові.

Вічно сумувати за товаришем, батьком, чоловіком, сином будуть його колеги, друзі, батьки, дружина і троє дітей, молодшому з яких півтора року.

"Женька ... Спартак ... Нас пов'язувало більше, ніж війна і новий термінал донецького аеропорту. Бойовик. Випускник десантного училища ... пройшов школу іноземного французького легіону, повернувся звідти до закінчення контракту і отримання французького громадянства - на свою війну, тому що офіцер-десантнік Ареф'єв не міг дозволити собі захищати інтереси Франції, коли біда - вдома. Військовий до мозку кісток, кожною клітиною тіла. Він був створений для війни, заточений на війну і важко уявляв себе в мирному, громадянському, міщанському житті", - пише побратим Євгена, з яким вони разом були в аеропорту Олексій Мочанов.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Він також розповів ще один випадок з життя Євгена.

"Женьки довго Держава не давала Орден і тому, коли в 2015 році мені довелося ... публічно відмовитися від ордена Богдана Хмельницького III ступеня, я взагалі довго не думав. Просто взяв значок, книжку, написав поверх свого імені в ксиві "Спартак. 79. ДАП. 14" і відправив все це Женьку. Порахував це справедливим, правда в АП швидко привласнили Женьки таку ж нагороду, і БХ у Спартака стало два. Свій і мій. Вважаю, що обидва він заслужив, заробив, завоював. Ти - Воїн. І смерть простягнула до тебе свої кістляві лапи на війні. Хай не від кулі ...", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", 2 грудня 2018 року в Луцьку помер 24-річний ветеран АТО Максим Бабій.