RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Підозрюють лікарів: під Черніговом 19-річна дівчина померла після пологів

У Чернігівській області після пологів померла 19-річна породілля: дівчині робили кесарів розтин.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ТСН.

"Алінка була дуже втомлена. Пологи тривали шість годин. Я пішов, коли її повезли на кесарів о 2 ночі. Коли я одягався, то почув плач дитини. Зрозумів, що дитину дістали. Мені говорили, що все добре. Мовляв, прийдете в 8 ранку", - розповів цивільний чоловік померлої Антон Кротюк. Вони зустрічалися 2,5 року і планували розписатися після народження сина.

Родичі звинувачують в трагедії лікарів. Кажуть, що медики ввели Аліні ліки, яке викликали анафілактичний шок. Перед застосуванням препарату вони не зробили пробу.

"Сказали, що у неї побічна алергічна реакція на якийсь препарат, а тому зупинилося серце. Я ж побачив кохану, коли вона лежала на столі вже накрита білим покривалом. Тулуб і обличчя розпухло до неймовірних просто розмірів", - розповів Антон.

Мати Аліни Наталія Чуприна переказує розмову з медперсоналом: "У неї запитала, чи робили пробу. Вона сказала, що ні".

У той же час в лікарні кажуть, що зробили все можливе.

"Ми чекаємо висновку судово-медичної експертизи. Нам нема чого приховувати", - зазначив генеральний директор комунального неприбуткового підприємства Чернігівська центральна районна лікарня Дмитро Руденко.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником.

"Максимальна санкція цієї статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до двох років", - сказав прес-секретар Чернігівського міського відділу поліції Наталія Слабеняк.

У минулому році в Україні нарахували 44 випадки материнської смертності. Новонароджений син Аліни ще в пологовому будинку. Його назвали Святославом.

Як повідомляв "Апостроф", 12-річна дівчинка, яка нещодавно народила дитину в Рівненському обласному перинатальному центрі, відмовилася від малюка через вроджений дефект.