RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Диктатура під час чуми: в МВС назвали жорсткі заходи для боротьби в Україні з коронавірусом

В Україні в найближчі дні повинен бути введений режим надзвичайної ситуації через масове поширення смертельного коронавірусу.

Про це в Facebook написав радник глави МВС Іван Варченко.

За його словами, в країні швидко активна і відповідальна меншість людей перетвориться на вирішальну більшість, що змусить інших усвідомити серйозність загрози.

"Припиняться жарти, сміх і політична істерика з приводу коронавірусу. Для цього не потрібні будуть колони катафалків в нашій країні", - пише він.

Варченко зазначив, що в Україні потрібно встановити особливий порядок розподілу продуктів харчування. Крім того, оперативні штаби з протидії пандемії отримають право на швидке усунення керівників державних підприємств, організацій і установ, в разі неналежного виконання ними завдань.

"Люди перестануть їздити на роботу в офіси і організації, на підприємства, які не є критично важливими. Їздити в громадському транспорті будуть тільки медики, військові, правоохоронці, аптекарі, рятувальники, продавці продуктових магазинів і співробітники комунальних служб і систем життєзабезпечення. В крайньому випадку - громадяни в аптеку або до продуктового магазину", - додав він.

Також радник глави МВС не виключив, що більшість громадян змусять сидіти вдома, а порушників режиму штрафуватимуть.

"Діти не будуть гуляти вулицями та парками. Дорослі, включаючи спортсменів, не будуть бігати по вулицях. Буде встановлюватися комендантська година", - пише Варченко.

За його словами, в Україні різко скоротитися розрахунок готівкою, сплатити в магазинах можна буде тільки картою.

"Таким чином буде перервано поширення хвороби. Китаю це вдалося. Має вийти і в демократичній Європі, і в Україні. Поразка демократії? Ні! Перемога здорового глузду!" - резюмував він.

Нагадаємо, що після того як в Дніпропетровській області 19 березня підтвердили два випадки зараження коронавірусом, в Чернівцях був підтверджений діагноз COVID-19 у п'яти чоловік.