RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

ООН прийняла важливий документ по боротьбі з коронавірусом: Росія намагалася "підкласти міну"

Генасамблея ООН прийняла Резолюцію глобальної солідарності в боротьбі проти Covid-19. Її також підтримала і українська делегація.

Коронавірус заразив більше 1 мільйона чоловік: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Як повідомляє "Апостроф", про це агентству "Укрінформ" повідомив спікер Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

За його словами, ініціаторами резолюції виступили Гана, Індонезія, Ліхтенштейн, Норвегія, Сінгапур і Швейцарія. У числі співавторів була і Україна.

"Україна підтримала резолюцію, яка підтверджує міжнародну єдність і визнає центральну роль ООН в координації глобальних дій проти поширення Covid-19", - сказав Ніколенко.

У прийнятій резолюції підкреслюється необхідність дотримання всіх прав людини, запобігання дискримінації та ксенофобії. Також в документі йдеться, що міжнародне співтовариство повинне ділитися інформацією, науковими знаннями і досягненнями в боротьбі з вірусом.

У свою чергу глава МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна заблокувала проект резолюції Генеральної Асамблеї ООН по боротьбі з коронавірусом, який був поданий Росією .

"У тексті під цією благородною назвою є багато правильних речей і одна маніпуляція, яка може мати стратегічні руйнівні наслідки для системи міжнародної безпеки - запуск процесу скасування міжнародних санкцій", - зазначив міністр.

Кулеба додав, що тепер російська резолюція не буде прийнята.

Нагадаємо, що Організація Об'єднаних Націй запускає глобальний гуманітарний план боротьби із загрозою коронавірусу в країнах, що розвиваються.