RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Евакуйована з ОАЕ українка розповіла про жахливі умови обсервації: відео

Евакуйована з Об'єднаних Арабських Еміратів українка поділилася інформацією про жахливі умови обсервації в санаторії "Україна" у Ворзелі (Київська область).

Про це повідомляє Telegram-канал "ЧП UA".

"Вчора ОАЕ прислали в Україну 11 тонн гумдопомоги для боротьби з коронавірусом. Також цим рейсом додому повернулися 113 українців, серед яких - і ця дівчина", - наголошується в повідомленні.

За словами дівчини, вчора вранці їй на пошту прислали текст угоди про обсервацію після повернення в Україну. Але перед вильотом з ОАЕ угоду істотно змінили, заборонивши звертатися в ЗМІ і поширювати будь-яку інформацію про місце та умови обсервації. Також документ заборонили фотографувати.

Дівчина повідомила, що з 23-ї години вечора до 6 ранку прибулих осіб розселяли по кімнатах і вони не спали вже дві доби. До того ж, двотижневе проживання обійдеться їй в 7 тис. гривень, а харчування - в 300 гривень на добу.

Також, за її словами, тест на коронавірус прибулим не хочуть робити навіть за їхні власні гроші.

Дівчина попросила допомоги і заявила, що готова на самоізоляцію, але жити в таких умовах не може.

Як повідомляв "Апостроф", раніше кілька сотень громадян України влаштували бунт в аеропорту "Бориспіль" проти обов'язкової двотижневої обсервації.