RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Спиляні зуби і тортури струмом: стало відомо, чому екс-бойовики ЛНР не захотіли повертатися до "своїх"

Під час обміну утримуваними особами між Україною і ЛДНР 16 квітня, троє бойовиків відмовилися повертатися на окуповані території, в мережі з'явилося пояснення їх рішення.

Про це в Facebook написав журналіст Станіслав Асєєв, який раніше теж був заручником бойовиків.

Як пише Асєєв, дивуватися, що бойовики, які воювали за ЛНР, відмовилися повернутися в "республіку" не доводиться, тому що там їх чекають страшні тортури. Так було з тими, хто повернувся на окуповані території в ході минулих обмінів.

"Багато хто щиро дивуються, чому ці хлопці, які воювали за "ЛНР", відмовляються повертатися в рідну "республіку". А між тим - дивуватися нема чому", - пише журналіст.

Він додав кілька страшних історій бойовиків, які повернулися в ЛДНР раніше, що бачив своїми очима.

"У лютому 18-го мене перевели в 5-у камеру "Ізоляції", де на другому ярусі нар сидів блідий, як стіна, Сергій Гармаш - один з тих, хто повернувся в "ДНР" з обміну. Сидів зі спиляними напилком зубами ... Пізніше до нас потрапить його друг - Володя Бірюков, теж той, хто "щасливо повернувся". Володя в Донецьку дізнався, що таке "тапік" (катування електрикою за допомогою польового телефону "ТА", - "Апостроф"). Ну, а третій "ворог народу" сидів в першій камері. Всі - з обміну. Тому хлопець на відео і каже - "ми розрахувалися". Зуби ще нікому не заважали", - пише Асєєв.

Як повідомляв "Апостроф", 16 квітня, Київ і бойовики ЛДНР провели обмін полоненими - Україна звільнила 20 своїх громадян, які утримувалися в полоні на тимчасово окупованих територіях Донбасу.