RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Кинули, як собак: скандал навколо евакуації українців з Балі отримав новий поворот

На острові Балі в Індонезії все ще залишаються українці, яких так і не евакуювали додому після спалаху коронавірусу.

Коронавірус вбив в Європі понад 100 тис осіб: як змінюється ситуація в Україні і світі

Про це повідомила українка Алла Лобур, яка разом з сім'єю з лютого перебуває на Балі і досі не може повернутися, передає "Страна".

Весь цей час консули пропонують українцям почекати, тоді як у людей вже закінчуються гроші на їжу.

"З консульством ситуація така: висить тільки пояснення на сайті. Типу, чекайте на обов'язкову обсервацію, а евакуація можлива тільки мінімум за 1000 доларів. Також вони вказали адреси аптек, готелів, які можна зняти. І все. Консул кидає трубку. У мене сім'я - п'ять чоловік. Я взяла кредит на їжу в розмірі 75 тис. гривень. Більше мені ніхто не дасть", - сказала Лобур.

За її словами, сім'я не змогла залишити Індонезію на авіалайнері Катарських авіаліній, оскільки місця там були тільки для людей, які придбали авіаквитки саме у цієї авіакомпанії.

"У нас у всіх були зворотні квитки, ми могли спокійно повернутися, пройти всі обсервації, ізоляції, тести. Ми не знаємо, що робити. Тут теж карантин, закриті всі виходи на океан, людей мало, виходимо тільки в масці за продуктами. Вити хочеться. Чому для захисту одних громадян закрили небо, а інших кинули як собак? Чому, коли виділялися гроші, забрали тільки туристів з Єгипту? Допоможіть нам, всі в Україні думають, що всіх вивезли, що евакуація була безкоштовною", - повідомила Лобур.

Українці, які залишилися в Індонезії, створили в мережі спеціальну групу для обговорення ситуації. У цій групі вони критикують роботу українських дипломатів.

17 березня Україна закрила всі пасажирські перевезення за кордон і оголосила евакуацію українських туристів з-за кордону.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що відбувається в київському готелі "Козацький", де в обсервації знаходяться українці, яких 30 березня евакуювали з Балі і Катару.