RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Підвела віра в імунітет: нові деталі смерті від коронавірусу під Чернівцями двох братів

З'явилися нові подробиці смерті двох рідних братів в Чернівецькій області, які померли після зараження коронавірусом. Як заявив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук, обидва брати потрапили до лікарні в "дуже занедбаному стані".

Ослаблення карантину і загроза для нових регіонів: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Як повідомляє "Апостроф", про це чиновник заявив в інтерв'ю "Главкому".

За словами Осачук, пневмонія прогресувала настільки, що врятувати їх лікарі вже не змогли.

"Я думаю, мав місце помилковий оптимізм і віра у власний імунітет. Думали: перетерплю, подолаю, то воно пройде. А коли притиснуло так, що край, звернулися в лікарню. Але це, на жаль, не допомогло. Після розтину мені сказали, що у них у обох була дуже важка форма пневмонії і пієлонефрит. Тобто причина смерті все ж пневмонія, але були проблеми з нирками і у обох підтверджений Covid-19", - зазначив він.

Чиновник додав, що обидва брати не викликали лікарів, а значить про їх стан ніхто не знав. Також в лікарню нічого не повідомляли і члени їх сім'ї.

"Це, очевидно, говорить про те, що сім'я займалася самолікуванням. Не хочу зараз давати оціночних суджень, тому що я не знаю, вони просто терпіли, пили чай, або лікувалися, вживали якісь медикаменти. Але факт - вони не звернулися до лікаря", - говорить він.

Осачук зазначив, що брати підхопили вірус вже в Україні.

"У нас поширення вірусу так далеко пішло, що тепер це тільки внутрішні випадки. Зовнішні - поодинокі і зараз вже взагалі не грають ніякої ролі", - завершив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, як проходив похорон братів.