RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Могли здати на стовбурові клітини: моторошні деталі зникнення дитини після смерті породіллі під Запоріжжям

Тіло немовляти, який помер разом зі своєю мамою, 34-річною Оленою Наумічевою під час пологів в медустанові Енергодара, що під Запоріжжям, могли здати на стовбурові клітини.

Про це повідомляє "Обозреватель".

"Моя версія - малятко могли по шляху в Енергодар завезти в приватну клініку і здати на стовбурові клітини. Але є й інша малоймовірна версія, хоча теж має право на існування", - розповідає виданню адвокат сім'ї Любов Цигиця.

За її словами, справа в тому, що тільце дівчинки показували бабусі, воно не мало ознак життя.

"А лікар каже, звідки ви знаєте, що це тільце саме ваше? Як то кажуть, немає тіла, немає справи", - висловила своє припущення адвокат.

Погана слава

Як говорить Цигиця, про цю лікарню давно ходить недобра слава. Оскільки в Енергодарі немає патологоанатомічного відділення для розтину дитячих тіл, їх везуть в Запоріжжі.

"Справа в тому, що в Енергодарі заявляють, що за 16 років у них немає смертей породіль. Звичайно, якщо жінок рятувати відвозять в Запоріжжя, де деякі з них і вмирають. Так в Енергодарі і буде хороша статистика", - говорить вона.

Дивний "кур'єр"

Від своїх джерел адвокат встановила, що забирав тіло якийсь водій.

"Мені розповіли, що спочатку цей водій говорив, що коробку з тільцем просто забув в морзі. Потім почав говорити, що не пам'ятає, куди його дів. Можете собі це уявити?! Нам в самому цьому морзі говорять: "Ви що, знущаєтесь? Як це забув тіло? Ми ж знаємо, скільки у нас тут знаходиться тел. Він точно його забрав", - говорить адвокат.

При цьому, в морг Енергодару тіло дитини так і не надійшло.

Пропала довідка

Цікаво, що висновок з моргу про причини смерті немовляти пропало.

За словами адвоката, старша медсестра лікарні оформила в РАГСі виписку про смерть дитини, але без довідки з моргу вона цього зробити не могла. Батькові, Святославу, виписку так на руки і не дали, він отримав лише корінець від довідки про причини смерті.

"Курченко його запевнив, що всі документи на похорон дитини готові, і коли ви вирішите, як будете ховати, підете в морг і заберете тіло дівчинки. Однак, коли померла і дружина, Святослав приїхав в морг забрати тіло дружини і дочки, проте дитини там не виявилося. Там сказали, що дитина до них не надходила", - розповідає адвокат.

Коли ця історія стала відома, сам Курченко заявив вбитому горем батьку, що оскільки він дочку довго не забирав, то дитину кремували, а потім від своїх слів відмовився.

"У нас є аудіозапис, де Курченко каже, мовляв, Святослав, ти що не знаєш, що раз пройшло два тижні і ти дитину не забрав то його кремують? А потім заявив, що такого не говорив. Але в морзі немає жодного запису про те, що тіло дитини до них надійшло! Там нам кажуть: "Яке б маленьке тільце до нас не надійшло, ми що ідіоти, щоб його не фіксувати? Нам нічого не надходило - ані тіло, ані довідка про причини смерті", - пояснює адвокат.

***

У поліції відкрили дві кримінальні виробництва за статтею халатного ставлення медиків до своїх обов'язків, що призвели до смерті породіллі, і за статтею за наругу над трупом.

Відомо, що сім'я Наумічевих збиралася назвати дівчинку Емілією. До цього Олена шість років не могла завагітніти...

Як повідомляв "Апостроф", раніше спливли моторошні деталі смерті породіллі і зникнення тіла дитини під Запоріжжям.