RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Топ-чиновника затримали у справі Гандзюк і везуть до суду: перші подробиці

У вівторок, 16 червня, затримали підозрюваного в замовленні нападу на активістку Катерину Гандзюк - його доставляють до суду.

Про це повідомляють в Офісі генпрокурора.

Співробітники СБУ затримали главу Херсонської обласної ради. В даний час правоохоронці доставляють його до Києва в Печерський районний суд, де суддя буде розглядати клопотання прокурора Офісу Генерального прокурора про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, рішення про звернення до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу було прийнято прокурором через спроби незаконного впливу підозрюваного на свідків шляхом погроз їм і членам їх сімей.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив кислотою виконуючого обов'язки керуючого справами Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк. 4 листопада того ж року Катерина Гандзюк померла. За попередньою інформацією, причиною смерті активістки став обрив тромбу.

У кінці квітня нинішнього року слідчі СБУ поставили крапку в розслідуванні справи про вбивство Гандзюк. Лава підсудних чекає на голову Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна.

Мангер запевняв, що не виїде з країни через підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк.