Бойовики влаштували обстріл біля Шумів, де повинна була пройти "інспекція" позицій ЗСУ

Проросійські бойовики здійснили обстріл ділянки в районі селища Шуми Донецької області, де 10 вересня мала пройти інспекція за участю "керівництва" "ДНР".

Як повідомляє "Апостроф", про це пише в Facebook прес-служба операції Об'єднаних сил.

"Найманці о 14:15 обстріляли ділянку біля селища Шуми, на якому повинна була відбутися зустріч представників СЦКК і ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

За даними силовиків, обстріл був прицільним.

"Такі дії противника свідчать, що ворог свідомо і цілеспрямовано йде не тільки на порушення домовленостей, а й відкрито провокує українську сторону. Зате Україна в черговий раз демонструє своє щире прагнення до встановлення миру, але ворог навмисно зриває будь-які спроби.

Завдяки оперативності українських розвідників, дії збройних формувань Російської Федерації були спрогнозовані заздалегідь, тому швидко вдалося убезпечити не тільки військовослужбовців Об'єднаних сил, а й представників СЦКК і ОБСЄ", - додали в ООС.

Як відомо, інспекцію скасували за рішенням української сторони, про що заявив глава делегації ТКГ в Мінську Леонід Кравчук.

Нагадаємо, що українці були обурені допуском бойовиків до інспектування позицій ЗСУ на Донбасі.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Бойовики стягують техніку повним ходом, а ми мовчимо: що не так з перемир'ям на Донбасі.