RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Суд відпустив на свободу фігуранта справи Гандзюк: у чому він зізнався і в чому звинувачують

На свободу вийшов Ігор Павловський, якого засудили за приховування злочину проти херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомив його адвокат Володимир Сергет, передає hromadske.

Відомо, що Павловський уклав угоду зі слідством і дав свідчення проти Владислава Мангера і Олексія Левіна (Москаленка), які проходять у справі як замовник і організатора вбивства.

Павловський залишався під вартою за звинуваченнями у створенні злочинної організації і угону авто. За словами адвоката, 24 листопада закінчився термін утримання під вартою його підзахисного, який не був продовжений прокуратурою.

На свободу також відпустили водія Павловського - підозрюваного і свідка у справі Валерія Одинцова, який теж уклав угоду зі слідством.

У чому саме зізнався Павловський в суді

Павловський підтвердив інформацію про те, що до нього після нападу на Гандзюк заходив Левін і сказав: "Це ми з Миколайовичем (ім'я по батькові у Мангера - ред.) замовили Катерину Гандзюк".

Павловський розповів, що Левін фінансував адвокатів і дружину організатора нападу Сергія Торбина, щоб ті мовчали.

За словами Павловського, в ізоляторі СБУ Левін пропонував йому 20 тисяч євро за мовчання. Від грошей він відмовився.

У січні Павловський заявляв журналістам, що на нього тиснула СБУ.

Нагадаємо, замовником нападу на Гандзюк слідство вважає главу Херсонської облради Владислава Мангера. а організатором - Олексія Левіна, який переховувався в Болгарії, але потім був затриманий і екстрадований в Україну. Обидва свою причетність до злочину заперечують.

Як повідомляв "Апостроф", згідно з показаннями Павловського на судовому засіданні в Одесі, Левін називав Мангера замовником нападу на Гандзюк.