RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Гігантська китова акула непомітно підібралася до дайвера - моторошний момент потрапив на відео

В мережі опублікували моторошне відео, як 14-метрова китова акула підкрадається до дайвера на глибоководді.

Про це пише видання Express.

Кадри були зроблені групою водолазів біля узбережжя Набіре, що в індонезійській провінції Папуа. У кліпі дайвера видно, як він досліджує глибину, коли раптом нізвідки з’являється гігантська китова акула.

Китова акула ширяла навколо людини з жахливим виглядом так, ніби вона відміряє людину, щоб проковтнути. Однак, більше зацікававшись не дайвером, а бульбашками повітря з його аквалангу, акула залишила людину.

Китові акули на вигляд здаються страшними істотами. Вони є частиною сімейства акул, але отримали своє ім'я від "кита", оскільки вони є досить повільними. Незважаючи на те, що китові акули мають понад 3 тисяч зубів і величезну пащу, достатньо широку, щоб за один прийом проковтнути людину, вони їдять лише дрібну рибу.

Вони ковзають по океану з широко відкритими пащами, фільтруючи планктон, дрібну рибу та кальмари. Вони можуть досягати довжини до 14 метрів і важити більше 12 тонн, що робить їх найбільшою рибою в усьому океані.

До слова, китові акули надзвичайно слухняні і в історії немає даних про напади чи поїдання людей.

Як повідомляв "Апостроф", 29-річний серфер з Австралії отримав серйозні травми під час нападу акули, але самостійно доплив до берега і пройшов 300 метрів в пошуках допомоги.