RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні вбили десятки тварин з Червоної книги - викинули помирати на мороз: фото

У Херсоні та Івано-Франківську люди викинули з багатоповерхівок на мороз десятки кажанів, які занесені до Червоної книги.

Про це повідомило в Facebook волонтерська спільнота Ukrainian Bat Rehabilitation Center, що займається порятунком тварин.

"Приклад людської жорстокості. Кажани викинуті з багатоповерхівки на вулицю при морозі -15 градусів. Спочатку нам повідомили про знахідку в Херсоні, вулиця Покришева, Алена Беспалько поїхала рятувати, але було вже запізно, кажани провели на землі добу зі слів жителів будунку. 16 рудих вечірниць - всі загинули.

Наступного дня - в Івано-Франківську Мар‘яна Рарик рятувала викинутих кажанів на прибудинковій території багатоповерхівки по вулиці Угорницька. 78 вечірниць загинуло, 23 - вижило, але в тяжкому стані. І зараз на реабілітації.

Розкажіть, будь ласка, друзям, що так робити не можна. Кажани не можуть вижити при морозі за вікном", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", в грудні 2020 року в Чернігівській області чоловік вбив дорослу лосицю, занесену до Червоної книги. Чоловіка затримали прямо в лісі, коли він обробляв м'ясо.