RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Українські військові на Донбасі перехопили російський безпілотник - належить ФСБ: фото

На Донбасі українські військові захопили російський безпілотник, який впав неподалік позицій воїнів ООС. Як з'ясувалося, БПЛА належить ФСБ РФ.

Про це повідомив журналіст Олександр Махов на своїй сторінці у Facebook.

Військовослужбовці поблизу своїх позицій виявили зламаний безпілотник противника. Виявилося, що він зламався під час польоту - у нього вийшла з ладу батарея живлення.

Однак найцікавіше стало відомо при огляді безпілотника. На пошкодженій батареї армійці знайшли голографічну бірку з написом ФСБ РФ і серійним номером апарату.

"Справа в тому, що в РФ всі державні закупівлі мають бути маркованими для запобігання корупції. Тож, виходить, що цей безпілотник був куплений ФСБ і відправлений на Донбас", - повідомили в мережі.

Для довідки: Zala 421-08-M - військовий легкий безпілотник, який здатний заглиблюватися на кілька десятків кілометрів в бік позицій противника.

Як повідомляв "Апостроф", незважаючи на режим тиші на Донбасі російсько-окупаційні війська продовжують обстрілювати українські позиції. За минулу добу, 7 березня, бойовики п'ять разів порушили режим тиші і обстріляли позиції воїнів ЗСУ.