RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні вилучили рекордну партію амфетаміну - місячний оборот злочинців перевищував 100 мільйонів: фото

Правоохоронці в Дніпрі викрили нарколабораторію, де виробляли і продавали амфетамін.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Лабораторія працювала на базі промислового підприємства в місті. Там зловмисники виготовляли психотропні речовини, а потім займалися їх масовим збутом через Telegram-канали та інтернет-магазин KLANAMFA по всій Україні.

За попередніми підрахунками, щомісячний оборот грошей від продажу наркотиків міг становити від 100 до 120 млн гривень. За місяць банда виробляла і продавала від 250 до 300 кг амфетаміну. Платили за товар за допомогою криптовалюти, яку потім обмінювали на готівку.

Діяльність магазинів припинена.

До нелегального бізнесу були причетні 8 осіб. Їх усіх затримали в порядку ст. 208 КПК України. За місцем їх проживання, в нарколабораторії та у авто фігурантів справи провели обшуки, де вилучили рекордну партію амфетаміну вагою близько 120 кг, також більше 1 тонни прекурсорів, промислове обладнання, предмети, схожі на бойову зброю і боєприпаси. Крім того, вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, "чорнові" записи про кількість збуту наркотиків і розрахунки в біткоінах.

Слідчі дії тривають. Фігурантам готують повідомлення про підозру і обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Санкція статті передбачає від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Апостроф", киянин організував в квартирі в Деснянському районі домашню нарколабораторію. Поліція вилучила речовини.