RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Це не тільки летальна зброя: бойовики влаштували підлу провокацію на Донбасі, з'явилося фото

На міні ПОМ-2, яку бойовики скинули з повітря на один з прифронтових будинків в Зайцевому на Донбасі, де вони регулярно влаштовують обстріли, був напис "Наша земля Україна, слава нації, смерть ворогам" і знак СС (елітні військові формування нацистської Німеччини).

Про це написав у Telegram журналіст Андрій Цаплієнко.

Таким чином, російські найманці використовують на Донбасі на тільки летальну зброю, а й інформаційну.

"Тобто, бойовики, вбиваючи мирне населення російською зброєю, маскуються під українців, налаштовують місцевих проти України. І шукають спосіб створити міф про ще одного "розіп'ятого хлопчика". Чи не для того, щоб він став приводом для повномасштабного російського вторгнення?", - пише Цаплієнко.

Він пояснив, що міна ПОМ-2 відноситься до тих, які неможливо розмінувати. Її знешкоджують способом підриву, або просто зривають. Головне не торкнутися датчика цілі і не опинитися в радіусі суцільного ураження.

"Ця деталь, схожа на банку пива або мінералки, називається "носій міни"... Носій міни відкидає в бік, коли міна стає в бойове положення, відстрілюючи нитки-датчики. Тобто, за будь-яких обставин ця деталь залишається цілою. І ось уявіть собі, що хтось із місцевих після вибуху знаходить цю залізяку, і читає на ній: "Наша земля Україна, слава нації, смерть ворогам", - додав Цаплієнко.

Як повідомляв "Апостроф", 18 квітня, в результаті обстрілу російськими найманцями позицій ЗСУ загинув боєць 128-ої окремої гірничо-штурмової бригади старший солдат Шартава Давид Мурманович.