RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

У Харкові скандал через смерть відомої журналістки - у близьких є претензії до медиків

У Харкові 2 травня, за два тижні до свого 48-річчя, в лікарні померла журналістка і блогер Маруся Васильєва, яка перенесла хірургічне втручання і захворіла на пневмонію. Її друзі вважають, що жінку можна було врятувати, якби в медустанові своєчасно провели реанімаційні заходи.

Про це пише "Суспільне".

Васильєвій стало погано в кінці квітня, вона звернулася за допомогою до 2-ї міської лікарні. 24 квітня Маруся повідомила, що її прооперували після апендициту, який дав ускладнення на печінку, а також виявили цукровий діабет.

Маруся Васильєва

Пізніше у неї розвинулася пневмонія, жінку перевели в інше відділення, у неї майже тиждень трималася температура 39. Як розповіла знайома Васильєвої Леонора Григорян-Гохлернер, в палаті було холодно, але пацієнтка не скаржилася. Тест на коронавірус у Марусі був негативний, але черговий лікар говорив про симптоматику COVID-19. Сатурація падала до вкрай низького показника - 30.

Григорян-Гохлернер щодня пропонувала Марусі "подзвонити комусь "головному", але вона відмовлялася.

"Тільки вчора близько 9 (2 травня) вона зателефонувала і сказала - мені погано, телефонуй", - розповіла знайома Васильєвої.

Друзі почали шукати місце з киснем в ковідній реанімації, через волонтерів отримали телефон керівництва обласного департаменту охорони здоров'я, але не встигли - Васильєва померла.

Журналісти намагалися з'ясувати ситуацію зі смертю Марусі у заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Черняка. Він відповів, що прокоментує її, як тільки матиме всю інформацію.

Як повідомляв "Апостроф", днями в Миколаєві від ускладнень коронавірусної інфекції померла 26-річна породілля.