RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Смерть скандального судді під Києвом: 4 версії та фото з місця трагедії

Згідно з результатами розтину тіла судді Печерського районного суду Києва Віталія Писанця, знайденого мертвим 11 вересня, причиною смерті стала закрита черепно-мозкова травма.

Про це повідомляє Dетектів-Info.

За словами джерела видання, суддя вдарився потилицею при падінні. Сам він впав чи йому "допомогли" має встановити слідство.

Також з'явилися фото з місця смерті Писанця.

Видання "КП в Україні" також наводить версії смерті судді з посиланням на джерела в поліції.

За однією з них, Писанець загинув в результаті бійки. Відпочиваючи під алкоголь зі слідчим Солом'янського райуправління поліції Євгеном Хоменком і адвокатом Петром Онопенком (братом екс-глави Верховного судді Василя Онопенка), у судді виникла сварка з Хоменком і він його вдарив в обличчя. Але конфлікт швидко вщух і вони продовжили випивати. Через 40 хвилин у судді пішла з носа кров, він втратив рівновагу і впав. Приятелі намагалися надати медичну допомогу, але не змогли і викликали лікарів. "Швидка" приїхала, коли Писанець вже помер.

Згідно з іншою версією, суддя впав сам і ніякого конфлікту зі слідчим у нього не було. При цьому на його тілі слідів насильства не виявили. Імовірно, смерть була викликана проблемами з серцем або з судинами.

Остання версія - вбивство. Причина може критися в тому, що Писанець вів гучні справи.

Нагадаємо, 53-річний суддя недавно вів справу глави ОПЗЖ Віктора Медведчука, відправляв під варту фігурантів справи про вбивство Павла Шеремета. У 2015 році обирав запобіжний захід на той час лідеру партії УКРОП Геннадія Корбана. У 2016 році суддя зняв арешт з активів екс-глави Нацбанку Сергія Арбузова.