RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Машину розвернуло дуже сильно: експерт розповів, скільки вибухівки заклали в машину атошніка в Дніпрі

Вибухівка, яка могла підірвати автомобіль в Дніпрі з начальницею відділу зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС в Дніпровській області Дар'єю Гречіщевой і Олексієм Кавлаком, який був сапером в зоні АТО, могла відповідати приблизно 1-2 кг в тротиловому еквіваленті.

Таку думку висловив журналістові УНН начальник управління кримінальної розвідки Міністерства внутрішніх справ України з 1994 по 2000 рік Валерій Кур.

"Я вважаю, що тут повинні бути дві версії. Перша, з урахуванням війни - це агресор. Поруч знаходиться ворог, йде війна і я б не виключав цю версію", - сказав Кур.

Другою можливою версією він назвав кримінальні розборки та зазначив, що припущення про необережне поводження з вибухівкою малоймовірно.

За інформацією інсайдерів Валерія Кура, вибухівка могла відповідати приблизно в 1-2 кг в тротиловому еквіваленті, а значить її розмір може бути маленьким.

"Так прибирають напевно, щоб не залишилося ні людей, ні слідів. Машину розвернуло дуже сильно, тому я думаю, що тут друга версія про кримінальні розборки теж підходить", - зауважив співрозмовник і звернув увагу на демонстративність злочину.

Він підкреслив, що професіонали намагаються робити це не так демонстративно. Також Кур припустив, що сильний вибух міг знадобитися для приховування речових доказів.

Раніше ми писали про те, що відомо про загиблих під час вибуху автомобіля в Дніпрі.