RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Побоюються втечі: прокуратура оскаржить запобіжний захід Медведчуку

У вівторок, 12 жовтня, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід нардепу Віктору Медведчуку, якого підозрюють у справі про незаконну закупівлю вугілля на окупованому Донбасі у 2014-2015 роках, залишивши його під домашнім арештом з цілодобовою забороною покидати місце проживання. Прокуратура оскаржить запобіжний захід підозрюваному.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Зазначається, що суд підтвердив обгрунтованість підозри, пред'явленої Медведчуку, в державній зраді та скоєнні за попередньою змовою групою осіб сприяння діяльності терористичних організацій.

Водночас обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, який, на думку прокурорів, є недостатнім і не зможе забезпечити належної поведінки фігуранта.

Прокурори збираються оскаржити рішення суду в апеляційному порядку і наполягати на утриманні під вартою з альтернативою внесення застави в 1 млрд гривень. Необхідність такого запобіжного заходу вони мотивують ризиками можливої втечі та зв'язками підозрюваного з представниками РФ і терористичних організацій.

Також в повідомленні говориться, що на цей момент не встановлено всіх співучасників Медведчука і не допитано всіх свідків, частина з них не дає достовірних і повних показань через страх перед підозрюваним і його спільниками.

Ще одним аргументом прокуратури є тяжкість інкримінованих діянь і наявність підозри в скоєнні особливо тяжкого злочину в іншій справі.

Нагадаємо, у четвер, 2 вересня, Печерський райсуд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Віктору Медведчуку на 60 діб за іншим кримінальним провадженням.