RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Харкові прощаються із загиблим на Донбасі 29-річним бійцем: фото

У вівторок, 30 листопада, в Харкові попрощалися з 29-річним бійцем ВСУ, який загинув від кулі снайпера в Донецькій області, Алі наїбів Алхасли. До кінця контракту йому залишалося служити лише півроку.

Про це повідомляє Суспільне.

На прощання з Алі приїхали його батьки, близькі та друзі з передової.

За словами командира механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи з позивним "Кеп", Алі був фізично розвиненим хлопцем, займався єдиноборствами та важкою атлетикою.

"У нього позивний був "Воїн", тому що він був цілеспрямований, сильний, спокійний, врівноважений, він природжений воїн. Для підрозділу це величезна втрата, тому що у нього дуже багато друзів, він міг порозумітися з кимось, порадити , допомогти... Він був дуже освіченим, знав кілька іноземних мов, постійно самовдосконалювався", - розповів командир.

Алі Алхаслі не стало 26 листопада близько 16:00. Снайпер потрапив у спину нижче бронежилета, інша куля була в ногу. Це була не миттєва смерть, він помер за 20 хвилин на шляху до медпункту.

Друзі з передової відзначають його душевність і мужність: завжди міг розраховувати на його допомогу. Жили в наметі, бліндажах разом. Любив готувати, постійно пригощав, готував шашлики, мариновані гриби ... Про його загибелі нам розповіли командири, коли почув, нічого не відчув, не міг усвідомити, що саме він про нього... Втратити друга — це сильний удар. Ніколи його не забуду" , - сказав позивний "Шева".

Довідка

Він народився в Азербайджані, потім переїхав до України, мешкав у Харкові. До подій на Сході Алі був професійним спортсменом, що діє, і серйозно займався східними видами бойових мистецтв. 2018 року добровільно пішов захищати Україну.

Раніше "Апостроф" писав, що 26 листопада бойовики порушили режим "тиші". У Донецькій області було вбито українського військовослужбовця.