RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

"Влаштовували" на роботу та брали кредити: українців обманювали за новою схемою

На Дніпропетровщині поліція затримала банду зловмисників, які нібито працевлаштовувати людей, а насправді брати кредити на їхні імена.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Шахрайську схему придумала і організувала мешканка Нікополя Дніпропетровської області, у спільники залучила ще трьох осіб. План угрупування полягав у тому, щоб розміщувати в інтернеті і паперових виданнях оголошення про прийом на роботу. Після отримання необхідних документів від потерпілих, їх фіктивно працевлаштовували. Потім, на підставі анкетних даних, на громадян онлайн оформлювали кредити у різних фінустановах.

У період від серпня 2020 року до жовтня 2021 року шахраї ошукали 11 осіб і заволодіти їхніми грошима на суму понад пів мільйона гривень.

У вівторок, 28 грудня, слідчі відділення поліції № 5 Дніпровського райуправління, повідомили організаторці та трьом учасниками злочинної групи про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. За скоєний злочин їм може загрожувати від п'яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що шахраї вигадали нову схему обману українців: видають себе за МОЗ.