RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Сумській області російські бойовики після тортур убили марафонця-рекордсмена

У Боромлі Сумської області російські загарбники закатували до смерті українського військового марафонця із Книги рекордів України Сергія Проневича. Його тіло знайшли вже після звільнення Боромлі від ворога.

Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова на своїй сторінці у Facebook.

"Мене приголомшила страшна звістка про хлопця з Сумщини, якого катували і вбили російські військові. Його тіло було знайдено вже після визволення Боромлі, через тиждень після зникнення. Неймовірно важко про це писати, але ним виявився рекордсмен України Сергій Проневич", - зазначила вона.

Проневич відомий тим, що у повній військовій амуніції він пробіг марафонську дистанцію за 4 години 36 хвилин, що занесли у Книгу рекордів України у 2019 році.

"Найкращі люди країни, цвіт і надія нації, розтоптана брудним чоботом", - наголосила керівниця Національного реєстру рекордів.

Вєтрова уточнила, що катування людей вважається військовим злочином також. Українська прокуратура порушила кримінальне провадження за цим фактом (ст. 438 ККУ). Максимальне покарання – довічне ув'язнення.

Фото: facebook.com/Вєтрова Лана

Нагадаємо, у боях за Україну на Луганщині загинув відомий поет, громадський діяч та засновник проєкту "Дух Нації" Юрій Руф. 2 квітня він помер смертю героя, що до останнього боронив рідну землю.