RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Збагатитися не вдалося: дві третини посилок окупантів із награбованим з України загубилися

65% посилок із награбованими російськими мародерами речами в Україні, відправлені за 1 та 2 квітня, мають статуси "не вручені" або "замовлення не знайдено".

Про це повідомляє Медіазона Білорусь.

Так, у зазначені дати окупанти РФ відправляли з Мозиря через сервіс СДЕК 69 посилок. На даний момент 45 із них не були вручені адресату.

Зазначається, що в 16 випадках "замовлення не знайдено", начебто цього відправлення ніколи не існувало або воно було видалено. Ще 29 замовлень мають статус "Не вручено". Такий статус надається, коли посилку було доставлено за адресою, але її "не вдалося вручити одержувачу, або одержувач не забрав його протягом двох тижнів після надходження".

При цьому 17 посилок російських військових перебувають у дорозі, п'ять вручили і дві чекають на вручення.

У прес-службі СДЕК коментувати ситуація відмовилися, пояснивши це тим, що особисті відомості про відправлені товари надаються лише самому відправнику на його запит або за "офіційними письмовими запитами органів державної влади, які мають відповідні повноваження".

"Щодо статусу "замовлення не вручено", такий статус може присвоюватися вантажу в різних ситуаціях. Наприклад, одержувач не прийшов по замовлення; відправник відкликав своє відправлення до вручення одержувачу; вантаж міг потрапити на склад з неопізнаними вантажами, куди потрапляють відправлення з пошкодженими етикетками до того, як їх ідентифікують за спеціальною процедурою; вантаж могли помилково відправити в інший пункт видачі або навіть втратити і так далі", - йдеться у відповіді СДЕКу.

Повністю зникнути замовлення із системи могли через створення самого замовлення через сайт, але без подальшого відправлення, відправки без оплати чи повернення посилки.

Раніше ми писали, що відправляють додому мародери-окупанти.