RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Брав у полон підполковника РФ: історія загибелі на Запоріжжі 32-річного розвідника ЗСУ

Під час виконання бойових завдань у Запорізькій області загинув 32-річний розвідник Святослав Сойко, якому вдалося взяти у полон російського підполковника.

Про це пише видання "Експрес онлайн".

Друзі та знайомі згадують Святослава як мрійника та вірного друга. До повномасштабного вторгнення розвідник проходив службу у французькому легіоні, після чого встав на захист рідної країни. Більш того, до лав Збройних сил України також пішов брат Святослава Андрій.

“Він завжди любив гори, лижі, подорожі. Мав багато планів. Перед початком війни записався дошколи високогірного скелелазіння. Як же важко було. Але я знаю своїх синів - вони не могли ховатись від війни”, - пригадує його 61-річна мати Ольга.

Святослав захищав Україну від російських окупантів у складі 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади і за весь час війни зателефонував батькам лише двічі, аби їх заспокоїти. Останній раз Ольга розмовляла із своїм сином 20 березня. Братові Святослав перестав писати 22 березня, але родичі були впевнені, що у його підрозділу немає зв’язку.

Але 24 березня родина Сойків отримала сумну звістку - розвідник загинув у Запорізькій області під час виконання бойового завдання.

"А якось прийшов його друг Денис, він також служив у французькому легіоні. Сказав, що йде на війну - у розвідку, щоб помститися за Святослава. Мій син завжди вірив, що Україна має великий потенціал та перспективи стати надпотужною державою. І ми віримо, що так буде!", - підсумувала пані Ольга у спілкування із журналістами.

Раніше ми розповідали, що після місячного голодування в Бучі померла художниця-шістдесятниця.