RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні вирахували окупанта, який вбивав і знущався з людей на Київщині: фото

Правоохоронці вирахували заступника командира бойової машини ЗС РФ та повідомили про підозру у скоєнні злочинів проти мирного населення, що суперечать правилам ведення війни. Рашист знущався та вбивав людей на Київщині, а також викрадав машини у цивільних.

Про це йдеться у Telegram-каналі Офісу Генерального прокурора.

Зазначається, що у березні 2022 року під час окупації села Гавронщина Бучанського району Київської області, підозрюваний єфрейтор зупинив на вулиці місцевого беззбройного цивільного мешканця, який не становив для нього жодної загрози. Погрожуючи зброєю, він змусив чоловіка лягти на землю та вибивав інформацію про його приналежність до Збройних Сил України й інших військових чи громадських формувань. Після побиття поставив потерпілого до стіни та вбив його пострілом у голову з автоматичної зброї.

Окрім цього, будучи нетверезим, російський військовослужбовець разом з іншими солдатами, тримав під прицілом сім'ю із чотирьох осіб у їхньому ж будинку та тривалий час проводив допит. Після він наказав всім стати в шеренгу один за одним, аргументуючи це тим, що не хоче витрачати зайві патрони на їх вбивство. Після цього, він вистрелив у стелю, імітуючи вбивство та пішов, пообіцявши наступного разу усіх розстріляти.

Також, єфрейтор разом з іншими військовослужбовцями РФ зайшли до будинку жінки та, погрожуючи зброєю, заволоділи її автомобілем. Через декілька тижнів аналогічним способом окупанти заволоділи транспортним засобом іншого мешканця села Гавронщина.

Заступнику командира бойової машини – навіднику-оператору 37 мотострілецької бригади 36 загальновійськової армії збройних сил РФ повідомлено про підозру у порушенні законів і звичаїв війни. Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України.

Раніше ми писали, що в Україні вирахували гвардійця Путіна, який брав заручників у Бучі та намагався поставити "гауляйтера".