RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Справжній удар чи липа: в історії з базою ПВК "Вагнер" у Попасній знайшли нестиковки

Керівництво ПВК "Вагнер" могло організувати постановочну фотосесію на території своєї бази в Попасній, щоб спровокувати удар з РСЗВ HIMARS і знищити установку вогнем у відповідь.

Таку думку у своєму Twitter озвучив розслідувач організації Conflict Intelligence Team Руслан Левієв.

За його словами, найманці з ПВК "Вагнер" надто відверто позують для репортажу російського військкору, після якого було здійснено удар із РСЗВ HIMARS. Левієв припускає, що фотосесія була постановочною з метою встановити місце розташування західного озброєння і знищити його вогнем у відповідь.

Аналітик CIT зазначає, що всі російські військкори знають про заборону вести зйомку поблизу військових об'єктів ЗС РФ. Проте, пропагандисту ніхто не завадив оприлюднити у соцмережах фото та відеоматеріали з Попасної, на яких також був знятий особистий кухар президента Росії Євген Пригожин.

"Як одне з можливих пояснень "але навіщо?" - виманити HIMARS. Знаємо що HIMARS з 90% ймовірністю вдарить по цьому об'єкту, ставимо контрбатарейний радар недалеко, ставимо арту, чекаємо пострілу Хаймарса, пеленгуємо координати - б'ємо у відповідь. А якщо б'ємо у відповідь успішно і отримуємо знищений HIMARS, то всім підрозділом отримуємо Героїв Росії. Ну, тобто, чи витратить ЗСУ на вбивство Пригожина і керівників Вагнера кілька GMLRS? Швидше за все так. Чудово, Середа, йди сюди, давай попозуємо біля таблички з адресою, зараз ми їх виманимо та вдаримо у відповідь", - додав Левієв, коментуючи знищення бази ПВК "Вагнер" у Попасній.

Видання "Радіо Свобода", у свою чергу, опублікувало відео, яке, ймовірно, було знято на окупованих територіях після удару по військовому об'єкту російських найманців.

На ролику можна побачити, як пораненого окупанта намагаються завантажити до машини швидкої допомоги для подальшого транспортування до лікарні. Журналісти припустили, що відео було записано в районі вулиці Миронівської у Попасній.


Раніше ми розповідали, в яких гарячих точках засвітилися російські найманці з ПВК "Вагнер".