RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Відновити не вдасться: у ЗСУ крокоментували новий удар по Антонівському мосту

У понеділок, 22 серпня, ЗСУ завдали чергових ударів по Антонівському мосту у Херсонській області, який є стратегічно важливим об'єктом для росіян – таким чином вони коригують там ремонтні роботи РФ і добиваються неможливості його відновлення.

Про це повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

"Ми продовжуємо тримати вогневий контроль над транспортними артеріями, зокрема на окупованій території, оскільки ми усвідомлюємо, що саме через них ворог намагатиметься підтягувати певні резерви", - наголосила вона.

Гуменюк зазначила, що зважаючи на складність гідротехнічної споруди, робота української артилерії обережна і спрямована саме на руйнування планів ворога використати цей об'єкт для себе.

"Ми коригуємо їхні так звані ремонтні роботи, тобто це удари і по ремонтній техніці, яку вони туди підтягують, і по плитах, якими вони намагаються латати дірки", - пояснила військовослужбовиця.

За її словами, РФ також усвідомлює, що така складна конструкція не може бути залатана просто відром бетону, а потребує досить суттєвого ремонту та технологічних процесів.

"Саме тому ми тримаємо під контролем і періодично нагадуємо про свою дистанційну присутність", - резюмувала Гуменюк.

Як повідомляв "Апостроф", народний депутат України, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко вважає, що російські окупанти не покинуть правий берег Херсонської області, як тільки ЗСУ знищать мости через Дніпро. Щоб ворог пішов із нашої землі, необхідно накопичити сили та озброєння та проводити активні дії.